Back Chinese Golden Week 2024

Çin Altın hafta için geri sayım başladı

Çin'in Altın Hafta tatiline kadar geçen bir veya iki ay, özellikle perakende ve yaşam tarzı şirketleri için, uluslararası nakliyatın en yoğun sezonudur. Şirketler, tatil sezonu ve Noel için hazırlık yaparken, tıpkı Çin Yeni Yılı'nda olduğu gibi, Altın Hafta tatili de küresel tedarik zincirini etkiler; üretim durur ve talep artar. Ancak, bu yıl alışılmadık nakliye piyasası nedeniyle daha da zorlu olabilir.

2024 Altın Hafta Ne Zaman?

Çin Ulusal Günü, 1 Ekim'de kutlanır, ancak Altın Hafta'nın tam başlangıç ve bitiş tarihleri her yıl değişir. 2024 yılında Altın Hafta, 1-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu tatil süresince ülke genelinde fabrikalar ve ofisler kapanacak, ancak limanlar ve gümrük departmanları faaliyetlerine devam edecektir.

Altın Hafta Öncesi Yoğunluk Dönemini Anlamak

Her yıl, Altın Hafta tatilinden üç veya dört hafta önce bir hacim artışı yaşanır. Altın Hafta tatili süresince üretim duracağı için, üreticiler müşterilerin taleplerini karşılamak adına üretimi hızlandırmalı ve ürünleri hafta süren tatilden önce Çin'den çıkarmalıdır. Bu nedenle, nakliyatçıların yeterli hazırlık süresi sağlamak adına planlamalarını önceden yapmaları gerekir.

Bu hacim artışlarına ek olarak, artan taşıma talebi, hem yurt içi hem de uluslararası lojistik hizmetlerinde daha fazla baskı oluşturur. Bu durum, mevcut nakliye alanının azalmasına ve hem deniz hem de hava taşımacılığında ücretlerin artmasına yol açabilir. Aşırı yüklenme operasyonları yavaşlatabilir ve gecikmelere neden olabilir.

Zorluklarla Baş Etmek İçin Proaktif Olmak

Artan ücretlerden, kapasite sıkışıklığından ve gecikmelerden kaçınmanın en iyi yolu proaktif bir yaklaşımdır. Nakliyatçılar, gerekli alanı güvenceye almak için en az 3-4 hafta öncesinden rezervasyon yapmaya teşvik edilir.

Yine de, yoğun sezonun getirdiği beklenmedik zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Ani sorunlar veya fırsatlar ortaya çıktığında, bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Esnek ve güvenilir bir lojistik ortağı olarak, tedarik zincirinize dayanıklılık kazandırmak ve nakliyat risklerinizi azaltmanıza yardımcı olmak için buradayız.

Knut Sollund

Knut Sollund

CEO – Chief Executive Officer